Vriend van Stichting Kamermuziek Oosterbeek


Vanaf november 1986 worden er door de Stichting Kamermuziek Oosterbeek (voorheen Raadzaalconcerten) concerten georganiseerd in de Raadzaal van het gemeentehuis en sinds september 2015 in de Vredebergkerk te Oosterbeek. De concertserie is nog steeds springlevend, niet meer weg te denken uit de gemeente, en geniet een uitstekende reputatie zowel bij het publiek als bij de optredende musici.
Het grote aantal trouwe abonnementhouders, de vaste sponsoren en de financiële ondersteuning van de gemeentelijke overheid hebben al deze jaren de serie financieel veilig gesteld. Traditioneel zorgen bevlogen besturen en vele vrijwilligers voor een zeer lage overhead waardoor velen nog steeds voor een redelijke prijs een kamermuziekconcert dicht bij huis kunnen bezoeken.
In het kader van een terugtredende overheid is per 1 januari 2015 de gemeentelijke bijdrage helaas beëindigd. De publieks- en sponsorinkomsten zijn echter niet toereikend om de kwaliteit van de serie én de vriendelijke toegangsprijs op peil te houden. Behalve dat wij streven naar uitbreiding van de sponsor- en advertentie-inkomsten vragen wij ook aan ú om ons te helpen door voor kortere of langere tijd Vriend van Kamermuziek Oosterbeek te worden.
Door uw betrokkenheid en die van onze sponsoren en adverteerders zullen er dan nog jarenlang concerten van hoog niveau georganiseerd kunnen worden!

U kunt al Vriend worden voor € 25,- per jaar, maar een hogere bijdrage is welkom. Als Vriend heeft u de mogelijkheid om concertkaarten aan te schaffen met € 4,- korting.

Uw Vriendenbijdrage kan vanwege de ANBI-status* beschouwd worden als gewone gift voor de inkomstenbelasting. Indien u minimaal voor 5 jaar Vriend wordt dan kan deze bijdrage zonder drempelinkomen voor 125% worden opgevoerd.
Er is dan wel een schriftelijke overeenkomst noodzakelijk. Meer informatie over de voorwaarden vindt u bij publicaties van de Belastingdienst.

Heel nadrukkelijk wil de Vriendenstichting de mogelijkheid open houden om de financiële steun via een legaat of schenking te laten geschieden. Ook hier kunnen een aantal fiscale voordelen mee gemoeid zijn. Zie ook bij Schenken.

* De Stichting Kamermuziek Oosterbeek en de Stichting Vrienden van Kamermuziek Oosterbeek hebben een zgn ANBI-status en is als zodanig door de Belastingdienst erkend als instelling van algemeen belang. Donaties en legaten zijn daardoor fiscaal aantrekkelijk gemaakt.